2007

Lucia!

Pasted Graphic 18
Nu finns lite bilder på årets lucia i Vallentuna 2007

Nu funkar filmen “upptagen i telefon”

Nu har jag ordnat så att filmen fungerar med Junie när hon talar i telefon. Vet att det är många som påpekat att den länken varit fel ett tag.

Anledning att vara stolt!

Tänk att Junie som bara är 1 år och 6 månader redan kan teckna och göra sig förstådd genom alla dessa tecken:


Katt

Hund

Blöja

Kissa

Får

Fågel

Äpple

Barn

Skor

Regn

Bok

Bada

Lampa

Bil

Smörgås

Mat/Hungrig

Gitarr

Mössa

Strumpor

Mage

Gröt

Sova

Telefon

Häst

Boll

Apa

Blåser/Vind

Varmt

Kallt

Flygplan

Dricka

NappÄr inte det coolt?

Nya bilder från Västkusten

Pasted Graphic 17

...finns nu upplagda här!

Nya bilder och filmer!

Nu finns det lite nya bilder från midsommar samt 2 nya filmer att spana in (Pappas båtar och Stök med pyjamas)


/Nicklas, Jenniy och Junie

På grillfest hos familjen Holt

Pasted Graphic 14

Tänk så trevligt det kan bli. Idag åkte hela familjen på spontangrillning hos familjen Holt. Grillad firre blev det med gott vin etc. Junie var i toppform och hittade snabbt nya vänner i form av de stora tjejerna som tog ut Junie på massa roligheter. Det blev promenader, hopp i studsmattan, tufftufftåget(som på bilden), skjuts i vagnen m.m. ”Hon är som en docka, hon kan vara våran syster” sade tjejerna Happy. Till sist blev Junie så trött att hon ramlade framlänges och landade på pannan som genast presenterade en präktig bula. Junie som vanligvis slaggar runt 19:00 tiden höll låda till närmare 22:00 den här kvällen. Skönt tänkte mamma och pappa...då blir det kanske sov morgon dagen efter?...men det blev det inte kan vi rapportera! Happy


Pasted Graphic 15

Pasted Graphic 16

Junie är upptagen i telefon

Pasted Graphic 13

Ja Ni, Junie har mycket tok för sig. En av de senare intressen som vår blomma lagt till med är att snacka i telefon. Varje morgon tar hon min mobil, lägger den mot örat och springer sedan om kring och tjattrar i den (Hon har väl sett hur jag gör antar jag). Jisses, om man redan nu när Junie är 1 år får stå i kö för att använda telefonen hur skall det då bli när hon är i tonåren?


/Nicklas

Att gå är inte nog!!!

Nu har Junie gått för egen maskin i c:a en månad vilket är jätte kul. Men Junie verkar redan ha tröttnat på att bara gå för mer och mer börjar hon försöka springa. Man kan höra de små stegen gå fortare och fortare för att sedan ibland avsluta i en liten vurpa. hehehe ja hon ser för jäkla rolig ut alltså! Happy

Familjen Olssons på besök

Men vilket trevligt besök vi fick i lördags. Familjen Olsson från Falun kom förbi på en tacos med övernattning. Junie blev mycket förtjust i hela gänget, men allra mest förtjust i charmiga Felix. Det var som sagt jätte kul att ha Er här, välkommen tillbaka snarast möjligt!! Happy


Nytt staket!

Pasted Graphic 12

Titta vilket sprillans nytt fint staket vi har fått på vår tomt!! I torsdags kom morfar JOE hit för att hjälpa oss med att bygga staketet. Farmor Barbro kom hit i fredags för att underhålla mig under de långa byggdagarna vilket var tur för annars hade jag dött av tristess, jag vill ju så gärna hjälpa till med hammaren och sågen m.m. men det får jag helt oförståeligt nog inte för mamma och pappa. En himla tur att morfar istället hoppade in och styrde upp det hela. Hur som helst, efter 5 dagars snickrande och sågande så blev staketet färdigt (trots att jag inte hjälpte till särskilt mycket). Du mår tro att mamma och pappa är tacksamma för morfars hjälp!


Varma sommarhälsningar från Junie!

Teckenspråk

Idag tecknade Junie för första gången skor. Hon satt på golvet i hallen och jag frågade henne vart hennes skor var någonstans. Och samtidigt tecknade jag ordet skor.

Hon tittade på mig och tecknade skor och sen pekade mot sina egen skor.

Gissa om jag blev paff! Nu kan hon teckna lampa och skor själv. Sen kan hon en del ord som hon inte har tecknat ännu men det kommer väl så småning om.

Mitt första egna steg!

Idag tog jag ett steg alledens av mig själv. Mamma och pappa försöker alltid få mig att gå men nu tyckte jag det var dax´s att testa själv. Jag stod lutad mot spisen, släppte taget om handtaget, tittade lite på mamma och skrattade. Sen tog jag mod till mig och klev ett steg! Jätte häftigt! Gissa om mamma blev glad. Kanske ska jag prova snart igen och då kan det bli två steg!

Min bästa dag i livet!!!

Denna dagen - ett liv!!!

Pasted Graphic 10
Pasted Graphic 11

I dag hade jag nog min allra bästa dag i mitt liv.

Dagen började med Sång & Rytmik i kyrkan. Det är ju såååå kul att träffa alla kompisar. Vi kanske inte sjunger så mycket som våra mammor utan leker och busar mest.

Sen efter lunch fick jag följa med mamma ut på gården. Hon skulle plantera thujahäck och jag passade då på att äta lite grus och jord. Smaskens!!

Sen hjälpte jag mamma att gräva lite men hon tycket inte jag skulle gräva ut jorden ur rabatten så då fick jag sluta.

Sen vattnade hon plantorna.....ååååå gegamojja!!!

Det kändes kolosalt härligt mellan fingrarna.

Sen tyckte mamma att jag var tvungen att bada.

När hon tog av mig blöjan passade jag på att pinka på henne. Jag menar man kan ju inte bara ta bort mig från rabatten ostraffat!

Ja tänk vilken underbar dag. Det är verkligen som Farbror Melker säger: Denna dagen, ett liv!!

Junies första steg

Första stegen!

Pasted Graphic 8Pasted Graphic 9

Men vad häftigt! Idag tog Junie sina första stapplande steg helt på egen hand. Ojojoj snart kommer det bli väldigt svårt att hinna i fatt vårt yrväder till dotter!

29 år!!!!

Jaha då blev man ett år äldre igen. Tänka sig....29 år, vart tar tiden vägen? Man känner hur 30 strecket kommer emot en med stormsteg!!!!!

Dagen började sedvanlig med ett yogapass sen uppvaktade Nicklas med paket, ett par nya skor!!! Han vet verkligen vad en kvinna vill ha!!! Happy Skit snygga Nike skor i guld och rosa. Jag och Junie hade vår sista gång i kursen Baby Tecken. Teckenspråk för barn. Jätte kul! Nu är det bara hem och öva. Junie kan redan några, lampa, titta och katt bl.a.

Sen tog vi en bullpåse och gick hem till Holtarna. Junie busade och lekte med Emil och jag och Malin myste med kaffe och bulle. Det slutade med att vi beställde wook när Öjje och Nicklas kom från jobbet. En födelsedags middag ute i det underbara vår vädret. Det hela avslutades med en liten kladdkaka.....mums!!!!

Vilken underbar födelsedag jag har haft, paket, middag och en massa grattis samtal och sms.


Jenniy

JUNIE 1 ÅR!!!

Junie 1 år idag!

Pasted Graphic 6Pasted Graphic 7


Helt otroligt. Vår lilla bebis har just fyllt ett helt år idag. Nu blev våran pyttebebis plötsligt en JÄTTE-bebis. Svårt att förstå att vi vid denna tidpunkt förra året befann oss på Karolinska sjukhuset och var då i slutskedet av en 14 timmar lång förlossning som till sist slutade med kejsarsnitt. Junie entrade världen med vidöppna ögon och Ni må tro att dessa nyfikna ögon inte varit stängda många timmar sedan den dagen. Önskar och hoppas att denna livsglädje håller livet ut. I morgon skall vi fira av Junie ordentligt med födelsedagsfest, tårta och gäster från när och fjärran.


Tack för det fantastiska äventyr du bjudit på det här första året och stort grattis på födelsedagen våran underbara Junie!


Puss och kram från mamma och pappa

Påskmiddag

Pasted Graphic 5

Idag har vi haft stor påskmiddag här hemma. Halva tjocka släkten från Dalarna var här inklusive Junies kusiner samt Stefans flickvän Mia. God och mycket mat blev det. Junie fick några förskottspresenter, en zynth av kusinerna samt ett pussel av Stefan och Mia. Junie blev jätte glad för presenterna, fast roligast med zynthen hade nog Stefan! Happy

Farmor + tapeter

Pasted Graphic 4

Igår kom Junies farmor hit på besök vilket vi alla är mer än kanon glada för. Junie tycker förstås det är jätte kul att busa runt med farmor och vi tycker det är toppen att äntligen få möjlighet att tapetsera i vardagsrummet vilket hade varit lite komplext med Junies hjälp! Happy

Jessica och Rickard

Idag åkte Jessica och Rickard hem efter några trevliga dagars påhälsning. Junie tackar för det goda sällskapet och hälsar kamraterna från söder välkommen åter!

Ny vägg!Ojojoj vad fin vår nya ”walk in closet” blir. Joe har varit här under en vecka och hjälp oss bygga en vägg i sovrummet så att den efterlängtade garderoben (walk in closet) äntligen blev klar. Vi hade aldrig klarat detta utan morfar Joes hjälp. Jenniy vill helst sitta där inne för jämnan. Helt ok för mig Happy


/Nicklas

Inredning

Inredning

Pasted Graphic 3


Jaha då har vi äntligen börjat ta tag i upprustningen av vardagsrumet. Målning av tak är påbörjad idag sedan är det dags för målning av väggar och sist skall tapeten upp är det tänkt. Med god hjälp av Junie kommer självklart allt att gå som på rälls!!

Kusiner

Alla kusiner tillsammans!

Pasted Graphic 2

För ett par veckor sedan träffade jag alla kusinerna. Då passade min pappa på att plåta oss allihopa på en gång. Kul va? //Junie

Junie står i sin säng

Pasted Graphic 1

Nu har Junie börjat stå upp i sin säng.

Start för bloggen

Pasted Graphic


Härmed förklarar vi bloggen öppnad!