2008

Nyårsafton

Då var det dax att fira nyår igen!! I år valde vi att vara hemma och ta det lugnt för oss själva.
Vi fixade lite god mat och myste hela familjen vid middags bordet.

IMG_7689
Skål och gott nytt år pappa!!!

Som de småbarnsföräldrar vi är så gick jag och la mig kl 22.30 och Nicklas kom en timmer efter!!!
Inga fyrverkerier här inte, fast vi kunde höra dem ganska tydligt.IMG_7691 IMG_7705

Lillebror är här!

IMG_7333

Då var våran Vegas äntligen här! Han föddes på Danderyds sjukhus den 9 november kl 07.52. Han vägde 3160 g och var 50 cm lång. Förlossningen gick jätte bra, det blev en naturlig förlossning denna gång. Allt gick väldigt snabbt.
Nu har vi varit hemma i två veckor och landat lite.
Det är en väldigt stor omställning att få barn nr 2. Vi är ju jätte lyckliga men lite slitna. Vegas börjar få lite mer rutiner nu och sover bra på nätterna.

IMG_7393IMG_7396

Konfirmation

Idag har jag konfirmerat mig. Detta ägde rum i Vallentuna kyrka och präst var Eva Cronsioe. Det blev en mycket vacker och fin gudstjänst. Jag konfirmerades tillsammans med två av mina kurskamrater från Frälsarkransen.
Det blev en stor dag för mig, andligt och känslomässigt.
Kändes fantastiskt att få bekräfta den gåva jag fick genom mitt dop nu när jag äntligen funnit det jag sökt så länge efter. Att hitta Gud och min tro är bland det största som hänt mig i mitt liv och har förändrat mig som människa. Som jag beskrev i mitt tal under konfirmationen så är Gud kärlek för mig. Att tro handlar om att öppna sig för kärleken i livet, välkomna kärleken in i sitt liv. Att leva med kärleksfulla ögon.

Magnus & Emilia barnvakt

Pasted Graphic 3

Idag har Magnus och Emilia varit här och passat mig. Pappa var borta på spelning med Rootvälta och mamma var på möte i kyrkan. Gissa om vi har haft roligt. Som ni ser på bilderna har vi målat med finger färg. Jättte kul!!

Sen har vi varit ute och lekt med. Det är så roligt när morbror och moster kommer hit. Hoppas de kommer och är barnvakt snart igen.

Pasted Graphic 4Pasted Graphic 5

Bad och lek hos Elsa

Pasted Graphic 1

Idag har jag varit hos min kompis Elsa. Hon och hennes mamma Pernilla och pappa Jerk har byggt ett nytt fint hus. Och dom har även skaffat en pool!!! Gissa om jag och Elsa har haft roligt. Vi har badat och lekt hela dagen. Lite läskigt var det för det var ju ganska djup. Då är det tur att man har en pappa och mamma som bottnar och kan hålla i en. På kvällen kom Janina och Jesper och vi grillade. Och även Henrik och Ulle och deras fyra veckor gamla bebis Julian. Å vad söt han var och så liten. Jag längtar tills min bebis kommer. För det är MIN och inte mamma och pappas!!!


Pasted Graphic 2
Simglasögon är väldigt bra att ha när man ska bada!!!

Skansen och Grönan

Pasted GraphicNyligen var Junie på Skansen och Gröna Lund för första gången. En riktigt spännande upplevelse. Se bilder från detta här.

Öroninflammation

Jag har haft öron inflammation och varit tvungen att äta otäck medicin. Men mamma och pappa tyckte att jag var så duktig att ta min medicin så jag har fått järnväg och tåg till min Brio tågbana. Lekte med den hela kvällen. Nu är jag frisk igen och i morgon ska jag gå till dagis. Vill verkligen inte ha öroninflammation en gång till..... fast det är klart det kanske kan vara värt det om jag får saker till min tågbana varje gång!!!!

Farmor på besök!

Men vad trevligt. Den här helgen har farmor Barbro varit på besök hos oss. Tanken från början var att mamma och pappa skulle åka på en liten mys-weekend medan jag och farmor skulle vara kvar här hemma och leka. Tyvärr så mår mamma lite pyton så det blev ingen resa för mamma och pappa. Men det gjorde ingenting, jag hade jätte kul ändå Happy


Titta på alla nya filmer från helgen med mina upptåg vetja!


Hälsningar

Junie


söndag, 2008 april 20

Nya filmer!

Nu finns det några nya filmer att titta på under “Bilder & filmer”!

Hipp hipp hurra!!!

Nu har jag då äntligen blivit 2 år gammal. Detta firade jag med lite kalas hos mormor och morfar. Hela tjocka släkten kom. Och gissa om jag fick fina paket. Mormor och morfar gav mig en röd fin Bobby Car fast jag tycker nog kartongen som bilen var i är roligast. Den kan man gömma sig i och leka titt ut leken. Jätte skoj!! Ni kan ju själva se hur kul jag har om ni klickar här.

2 år!

Tääänk att våra lilla plutt har blivit två år! Helt otroligt vad snabbt tiden går!

En ensam stund i Junies rum!

Pasted Graphic 24

Plötsligt är det väldigt tyst inne ifrån rummet där Junie har stängt dörren om sig. Alldeles för tyst. Jag kikar in och hittar Junie i sin röda fina fåtölj som nu har fått nya mönster. Junie har hittat Jenniys kusins (Jessica) smink och har just sminkat upp både sig och stolen till fest...ajabaja Junie!!

Klicka här för att se fler bilder!


/Nicklas

Mormor på besök

Nu har jag haft mormor på besök sen i lördags. Åååå vad kul det är!! Jag har väckt henne kl 6 nästan varje dag. Gett henne kaffe på säng med min servis och läst sagor.

Jag fick också nya fina kläder av mormor när hon kom, de hade jag på mig på dagis i dag. Mormor har också varit med och hämtat mig på dagis. Jag visade henne runt och hon tyckte det var så fint. Sen igår onsdag kom också morfar hit. Han slutade jobba då och stannade kvar en natt för att kunna busa med mig. Jag och morfar har så kul ihop. Vi busar jätte mycket tillsammans. Han har också hjälpt mamma och pappa med att sätta upp lite lister och fönsterbräder. Jag hjälpte givetvis till med min egen borrmaskin!!

Nu har de åkt hem och det blev lite tomt. Fick jag bestämma skulle de vara här varje dag och leka & busa med mig.

Stora dagis tjejen!

Nu har jag nästan gått två veckor på dagis. Mitt dagis heter Bällstaberg och min avdelning heter Flugsvampen. Där jobbar Håkan, Elisabet och Terese. Vi är tio barn just nu och vi har såååå kul tillsammans. Vi sjunger och dansar, leker med lego och bilar och busar med varann. Jag tycker det är jätte kul att komma dit på morgonen. Har knappt tid att säga hej då till mamma för jag vill ju bara in och leka med mina nya kompisar. Mamma och pappa ska försöka ta lite bilder så ni kan se vad fint det är där. Dagiset är helt nybyggt så vi är de första barnen där. Det finns två avdelningar till. Vi har också en jätte rolig lekpark men gungor, kanor och andra skojiga saker.

Jag har ju blivit ganska stor nu också. Jag kan nästan allt själv även om mamma och pappa inte tycker det.

Jag dricker ur vanliga glas, sitter utan bygel på min tripp trapp stol och kan alledens själv kliva upp och ner från den.

Jag tar mig föresten upp på alla stolar själv nu!!!

Jag kan också gå upp och ner i trappan själv, fast alla ska envisas med att gå bakom och hålla koll.

Så jag har blivit en riktigt stor tjej nu!

Första snön!

Pasted Graphic 23

Nu finns några bilder från Junies första möte med det vita fluffiga kalla. Hon har kanske sett snö förut men inte så här mycket och när hon varit så här medveten!

Nyårsafton

Pasted Graphic 19

Igår var det då årets sista dag. Vi firade kvällen hos våra grannar, Annika, Niklas och Adam. Vi käkade god mat och umgicks. En mycket trevlig kväll som slutade före tolv!!! Då vi är småbarns familjer båda orkar vi inte vara uppe och fira in tolv slaget. Jag och Nicklas låg i sängen halv tolv. Junie är ju uppe vid kl 6 vardag som helg så någon sovmorgon är det ju inte tal om. Junie och Adam, som är 4 år, lekte tills kl var 19.30 sen började man se att tröttheten komma. Vi käkade väldigt mycket god mat och det var väldigt skönt att bara ha 20 meter att gå hem. Nu börjar ett nytt år och vi ser fram emot vad det har att bjuda på.

Pasted Graphic 20
Här är jag på väg hem för att lägga mig. Jag var extra fin en fest kväll som denna!


Pasted Graphic 21

Pasted Graphic 22
Å se så kära vi är efter 7 år tillsammans. Det bådar gott tycker jag!!!!